Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ»!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(1 Ιούλη 2015)
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ»!

    Ξεδιάντροπα και ενώ η ολομέλεια της Διοίκησης ήταν σε εξέλιξη, οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, χωρίς καμία ψηφοφορία, έβγαλαν δελτίο τύπου για να ζητήσουν την απόσυρση της δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος, δηλώνοντας έτσι πίστη στα πολιτικά τους αφεντικά.
    Αυτοί που 5 χρόνια τώρα εκφύλισαν τις Απεργίες και τους Αγώνες μας, σήμερα ζητάνε από τους εργαζόμενους εμμέσως να ψηφίσουμε «ναι» στη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας, ψηφίζοντας δήθεν ναι στην Ευρώπη.
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Το 1,5 εκατ. ανέργων, τα 3 εκατ. που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, οι άνεργοι νέοι μας που δραπετεύουν στο εξωτερικό, οι άστεγοι και εξαθλιωμένοι που ψάχνουν στα σκουπίδια, ένα μήνυμα μπορούν να εκπέμψουν: 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

    Ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή έξω από αυτή, είναι φτηνά ψευτοδιλλήματα. Με το «ναι» θα έχουμε νομιμοποίηση των μνημονίων εξάρτησης, συνέχιση της λιτότητας σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, ανεργία, εργασία με όρους δουλείας για ένα κομμάτι ψωμί. Τα πέντε χρόνια των μνημονίων αυτά ζήσαμε. Μην υποκύψουμε στην καλλιέργεια του φόβου που ντόπια ολιγαρχία και ευρωπαϊκό ιερατείο προσπαθούν να μας περάσουν.

ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.